Välkommen till Lantmäteriet

Välkommen till Lantmäteriet

Roligt att du är här! På den här sidan hittar du information som är bra för dig att veta om din nya arbetsgivare.

Introduktion för dig som är ny på Lantmäteriet

Som nyanställd har du säkert massor med frågor om hur saker och ting fungerar. Den här välkomstsidan är bara en liten del av din introduktion. När du är på plats hos oss kommer du att få både en övergripande introduktion till Lantmäteriet och en introduktion för den del av Lantmäteriet du ska börja på och för de uppgifter du ska arbeta med.

Om du har frågor om din anställning kontaktar du din chef, har du andra frågor är du välkommen att kontakta vår HR-enhet. De nås genom e-post hr-enheten@lm.se eller via växeln på telefonnummer 0771-63 63 63.

Viktigt att veta

För att du ska få din lön insatt på ditt bankkonto så behöver du gå in på Swedbanks webbplats (nytt fönster) och anmäla ditt konto.

Om du inte anmäler konto till Swedbank betalas lönen ut via utbetalningsavi mot en kostnad.

Löneutbetalning:
Din lön kommer att betalas ut den 25:e varje månad. Om den 25:e infaller en helg eller på en röd dag, betalas din lön ut på den närmaste vardagen före detta datum. Din lönespecifikation finns digitalt i vårt personalsystem Heroma. Du som har en digital brevlåda, exempelvis "Kivra" eller "Min myndighetspost" får även din lönespecifikation skickad dit.

Skatt:
Personalsystemet Heroma hämtar automatiskt dina skatteuppgifter från Skatteverket så att rätt skatt dras på din lön. Detta gäller även om du har ett jämkningsbeslut hos Skatteverket.

Förutom kompetensutveckling, individuell och marknadsanpassad lön och stora möjligheter att utvecklas har du hos oss också längre semester än på de flesta andra arbetsplatser: 28, 31 respektive 35 dagar beroende på din ålder.

Vi har också till exempel föräldrapenningtillägg och ersättning för läkarvård och läkemedel.

Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och spännande arbetsuppgifter. Här finns många olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Det gör att det finns goda möjligheter att utvecklas.

För oss är medarbetarna den viktigaste resursen och därför tycker vi det är viktigt att våra medarbetare upplever att de har ett liv i balans. Vi vill medverka till att möjliggöra en sund balans mellan arbete, familj och fritid.

Bärbar dator och tillgänglig teknik ger oss möjlighet att arbeta mer flexibelt. I samråd med sin chef finns det möjlighet att arbeta utanför den ordinarie arbetsplatsen när arbetet tillåter.

Friskvård:

Alla medarbetare på Lantmäteriet får även årligen ett friskvårdsbidrag på 5 000 kronor. Friskvårdsbidraget kan användas på friskvårdsanläggningar, bland annat för massage, gym, dans, yoga eller till liftkort.

Vi har även aktiva fritidsföreningar där vi vill stimulera fritidssysselsättning och friskvård och dessutom skapa god samhörighet och kamratanda.


Lantmäteriets värderingar i text på en grön bakgrund. Våra värderingar: Service, öppenhet och handlingskraft

Korta fakta

  • Huvudkontoret ligger i Gävle.
  • Vik. Generaldirektör är Nils Svartz.
  • Vi omsätter cirka 1 946 miljoner kronor per år.
  • 70 procent av intäkterna kommer från avgifter och andra ersättningar, resten är anslagsfinansierade.
  • Vi har kartlagt Sverige sedan 1628.
  • Det finns 3,6 miljoner fastigheter i Fastighetsregistret. 

Vi som arbetar på Lantmäteriet

På Lantmäteriet är vi cirka 2 200 engagerade kollegor som tillsammans arbetar mot att säkra ägandet av fastigheter och tillgängliggöra geodata till samhället. Vi tar även ledningen i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. 

Vi har cirka 40 olika yrken och vi finns på 50 orter över hela Sverige - från Kiruna i norr till Malmö i söder. 

Möt några av våra medarbetare

Vad tycker ni gör Lantmäteriet till en bra arbetsplats?

Från vänster: Richard Hallengren, Sara Buder och Emil Genesjö.

Richard Hallengren, Gis-Handläggare

"Det som gör Lantmäteriet till en bra arbetsplats är att arbetsuppgifterna är intressanta. Jag har dessutom trevliga kollegor. Jag tycker också att vi har många bra förmåner på Lantmäteriet som möjlighet till flextid och extra semesterdagar."

Sara Buder, förrättningslantmätare

"Lantmäteriet är en spännande arbetsplats med stor samhällsnytta, det är häftigt att tydligt kunna se att vi är med och formar samhället på riktigt! Jag upplever också att det är en myndighet som verkligen arbetar aktivt för att vara modern och lyckas bra med det under de förutsättningar som finns."

Emil Genesjö, funktionschef

"Det bästa med Lantmäteriet som arbetsgivare är att det har givit mig personlig utveckling och en gemenskap. Jag har alltid fått ett bra mottagande och under introduktionen hade jag tillgång till riktigt duktiga handledare."