Flygfotograf, Gävle
Din roll hos oss
Som flygfotograf arbetar du med att bevaka väder och genomför flygfotografering med efterföljande kvalitetssäkring och bearbetning av data. Du bidrar till att produktionen fungerar smidigt tillsammans med arbetsgruppen av flygfotografer. Utöver själva bildinsamlingen från flygplan kommer du även genomföra montering av utrustning, planering, granskning av insamlat material, uppföljning, processförbättringar, beräkningar med mera. När det inte är flygsäsong kommer du att bidra till produktionsmålen inom enheten genom att utföra arbetsuppgifter i den övriga verksamheten.
Arbetsuppgifterna utförs både självständigt och tillsammans med andra i olika arbetsgrupper. Arbetet sker till stor del på annan plats, under flygsäsong främst i Borlänge.
För att lära dig arbeta självständigt med samtliga moment kommer du stegvis att genomgå intern utbildning, omfattande bland annat programvara för flygfotografering, kvalitetssäkring av data, planering för flygfotografering, meteorologi/väder och GNSS/INS-beräkningar. Gruppen av flygfotografer utbildar även varandra och delar prestigelöst kunskaper och problemlösningar för att nå framgång i uppdraget.
Lantmäteriets nationella bildförsörjningsprogram (BFP) har till uppgift att täcka behovet av aktuellt bildmaterial för Lantmäteriets interna produktion men även för att kunna tillhandahållas till externa intressenter så som myndigheter, statliga verk, kommuner och aktörer inom den privata sektorn. Vi fotograferar en tredjedel av Sveriges yta och flyger ca 250 -300 flygtimmar per år.
Din profil
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning, med inriktning mot teknik. Högskoleutbildning inom geodata, och/eller arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig, är meriterande.
Det är värdefullt om du har kunskap om tekniken för kamerautrustning, sensorer, tillhörande mjukvara och bearbetning av data. Likväl är det meriterande om du har kunskap i att bevaka, förstå och tyda väderprognoser samt kunskap om säkerhet och säker arbetsmiljö inom flygverksamhet.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är trygg och stabil och arbetar resultatorienterat. Du gör vad som krävs för att nå ett gott resultat och har förmåga att hitta lösningar även när du ställs inför nya utmaningar på vägen mot målet. Du har förmåga att anpassa dig och arbetar bra tillsammans med andra, samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt och stå upp för dina egna åsikter.
Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att du måste vara svensk medborgare samt att en säkerhetsprövning med tillhörande säkerhetssamtal kommer att göras i samband med anställning. För tjänsten krävs även god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i både tal och skrift.
Årliga hälsokontroller genomförs med anledning av arbetsuppgifternas art.
Övrig information
Lantmäteriet är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här, våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. I medarbetarskapet ingår att vi agerar utifrån den statliga värdegrunden och våra värdeord: service, öppenhet och handlingskraft.
Som medarbetare på Lantmäteriet ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. När verksamheten tillåter har du bland annat möjlighet att utföra dina arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Läs mer om vårt erbjudande på lm.se/jobbahososs
För att skicka in din ansökan, klicka på länken i annonsen. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering och fokuserar på din kompetens för att bedöma dig och andra kandidater objektivt. Vi önskar att du inte bifogar något foto till din ansökan. Du som har skyddade personuppgifter ska inte lägga in din ansökan i vårt rekryteringssystem, istället ber vi dig kontakta rekryterande chef.
Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.
Om Lantmäteriet
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.
För att hus, broar och vägar ska kunna byggas behövs kunskap om Sveriges geografi och fastigheter. Genom att kartlägga verkligheten och tillhandahålla aktuell information om landets topografi och infrastruktur bidrar du därför till grunden för ett hållbart och fungerande samhälle.