För dig som sökt jobb på Lantmäteriet

Här hittar du information om vad vi som arbetsgivare kan erbjuda dig och hur det är att arbeta hos oss. 

Vad vi gör

Som en start är det bra om du tittar igenom filmen. Den presenterar vad vi gör och är ca 3,5 minuter lång. 

Vad vi på Lantmäteriet gör.

Värdegrund och värdeord

Lantmäteriets värderingar vägleder oss i de aktiva handlingar vi gör dagligen. Handlingarna görs i våra uppdrag, i samarbetet med kund, samverkanspartners och kollegor.

Vi har en värdegrund som tydliggör vad som är viktigt för oss och vår verksamhet utöver den statliga värdegrunden. Alla som kommer i kontakt med oss ska uppfatta att det vi gör, gör vi med service, öppenhet och handlingskraft. Både internt och externt.

Värdegrunden är viktig för oss eftersom vår verksamhet ska fungera optimalt. Det är också viktigt för att våra medarbetare ska känna arbetsglädje och få utvecklas i vår verksamhet. Hoppas du delar vår uppfattning.

Service

För oss är service att vi eftersträvar enkelhet och ser vår roll i ett större sammanhang. Vi är lyhörda och ger alltid ett vänligt och professionellt bemötande och att vi bidrar till varandras framgång och arbetsglädje.

Öppenhet

För oss är öppenhet att vi litar på varandra och andra kan lita på oss. Vi visar respekt för varandras åsikter och olikheter och att vi är öppna, tydliga och begripliga.

Handlingskraft

För oss är handlingskraft att vi skapar resultat genom att ta initiativ och vara öppna för nya lösningar. Vi genomför det vi har bestämt och att vi använder återkoppling för att utveckla verksamheten.

Hållbarhet

Vi är aktiva och engagerade i hållbarhetsarbete. Vi bidrar till ett hållbart och långsiktigt samhällsbyggande och skapar förutsättningar för utveckling i en ständigt föränderlig värld genom att vi kartlägger verkligheten, sätter gränserna och säkrar ägandet.

Genom vår breda verksamhet bidrar vi även till Sveriges implementering av Agenda 2030 - agendan för hållbar utveckling. Lantmäteriets verksamhet påverkar agendan inom samtliga hållbarhetsområden, miljö-, social/samhälle- och ekonomisk utveckling.

Exempel på vårt hållbarhetsarbete

Fastighetsregistret är svenska statens officiella register över landets alla fastigheter. Registret innehåller till exempel information om hur marken är uppdelad och vem som äger vad. Även uppgifter om taxering och värderingsenhet för mark och byggnader ingår.

Fastighetsregistrets olika delar kan användas till kreditgivning, samhällsbyggnadsprocessen och nybyggnationer. Om en privatperson eller organisation vill köpa, sälja eller förändra sin fastighet säkerställer vi detta genom en förrättning. Detta bidrar till en hållbar ekonomisk utveckling.

Läs mer om Lantmäteriets hållbarhetsarbete.

Livslångt lärande för ett hållbart arbetsliv

Lantmäteriets medarbetare är en förutsättning för att verksamheten ska nå sina mål. Det är medarbetarnas insatser, enskilt och i grupp, som leder till effektivitet, utveckling och rätt kvalitet.

Ett arbete på Lantmäteriet är stimulerande och innebär ett ständigt lärande, varje dag. Som komplement till det vardagliga lärandet i arbetet erbjuder vi olika former av såväl personlig som yrkesmässig utveckling som anpassas utifrån dina och verksamhetens behov.

Kompetensutvecklingen kan till exempel bestå av en introduktion inom ett nytt område eller en utbytestjänstgöring inom en annan verksamhet på Lantmäteriet. Den kan även bestå av en intern eller extern utbildning i ett specifikt ämne. Det kan också innebära vidareutveckling i ett sakområde men också personlig utveckling.

Dina utvecklingsbehov tas upp i samband med medarbetarsamtalet. I samtalet skapar du och din chef tillsammans de förutsättningar som behövs för att du ska kunna göra ett bra jobb utifrån verksamhetens mål.

Förmåner och ett liv i balans

Oavsett vad du jobbar med hos oss är du med och bidrar till samhällsnyttan. Det du gör i vardagen har betydelse för andra. Det finns också andra fördelar med att jobba hos oss. Exempelvis antalet semesterdagar som du har rätt till beroende på din ålder. Som statligt anställd har du rätt till betald semester redan första året du är anställd.

Så här många semesterdagar har du rätt till som anställd hos oss:

  • Upp till och med 29 år har du rätt till 28 dagar.
  • Från 30 år har du rätt till 31 dagar.
  • Från 40 år har du rätt till 35 dagar.

Vår arbetsmiljö och friskvård

På Lantmäteriet tycker vi att en god arbetsmiljö är viktig för att åstadkomma en attraktiv arbetsplats.

Genom ett systematiskt och hållbart arbetsmiljöarbete skapar vi förutsättningar för en attraktiv arbetsplats där stort engagemang, arbetsglädje och låg sjukfrånvaro är de direkta effekterna i verksamheten.

Hos oss har den hybrida arbetsplatsen blivit en vardag. Du som medarbetare har möjlighet att utföra arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Det är verksamheten och gällande regelverk som styr.

Vi erbjuder därför ett engångsbelopp som ska ge möjlighet till att köpa till exempel möbler och belysning som förbättrar arbetsplatsen i hemmet. Det innebär att samtliga tillsvidareanställda i tjänst erbjuds ett engångsbelopp på 5 000 kronor, som beskattas med engångsskatt.

För att främja en god hälsa och ett hållbart arbetsliv erbjuder vi dig som medarbetare ett bidrag till friskvård och hälsofrämjande aktiviteter. Som medarbetare kan du få ett friskvårdsbidrag på 5000 kronor per år, där du får ersättning med 75 procent av beloppet.

Flexibel arbetstid för många medarbetare

De flesta medarbetare hos oss har flexibla arbetstider. Det innebär att under delar av dagen kan du planera din arbetstid själv så länge det fungerar för verksamheten.

Veckoarbetstiden på Lantmäteriet är 39 timmar och 45 minuter. De flesta medarbetare har även arbetstidsförkortning inför vissa helgdagar.

Om du är nyfiken på fler förmåner om exempelvis föräldraledighet och pensionsavsättning kan du ta upp det vid din intervju hos oss.

Kontakt

Om du har frågor kring tjänsten som du har sökt är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Kontaktuppgifter till den person som bäst kan svara på dina frågor finns alltid med vid den utannonserade tjänsten.

Har du frågor som du vill prata med våra fackliga representanter om kan du mejla: