100 procent rekommenderar Lantmäteriet som arbetsgivare

1 October 2024

I sommar har Lantmäteriet anlitat 53 sommarjobbare i verksamheterna. Nu har både handledare och sommarjobbare fått utvärdera sommaren: ”Variationen och att man alltid hade något att göra, kollegorna var inte rädda för att bjuda in oss till vissa moment i deras ärenden som var lärorika för oss. Handledarna var väldigt hjälpsamma och pedagogiska”, berättar en sommarjobbare.

I år har 53 sommarjobbare stärkt upp vår verksamhet under sommaren – något färre än tidigare år då Lantmäteriet annars brukar ta emot cirka 70. Anledningen är att kundcenter har varit upptagna av arbetet med säkerhetsprövningar.

– Det som verkligen sticker ut i årets genomförda enkäter är uppskattningen av handledarna. De är många som lyfter fram hur duktiga handledare de haft och att dessa verkligen ansträngt sig för att sommarjobbarna skulle lära sig och ha kul på jobbet. Stort tack till alla våra fantastiska handledare! säger Katarina Zetterqvist, verksamhetsområdeschef HR.

Nestor: ”Roligt att vara handledare”

Nestor Bacos, som jobbar som förrättningslantmätare på kontoret i Ängelholm, handledde två sommarjobbare i samma roll som han själv. På frågan om varför man ska blir handledare svarar han:

– Dels för att det är roligt men framför allt för att det är väldigt lärorikt. Jag lärde mig otroligt mycket i vissa moment och fick också pröva min kunskap och förståelse på ett nytt och annorlunda sätt. tänka om och fundera ett extra varv på varför eller hur en prövning kanske bör göras till följd av att man fick många bra frågor från sommarjobbarna som man normalt kanske inte ställs inför.

Även sommarjobbarna är positiva. En av dem skriver i utvärderingen: ”Det var väldigt givande och lärorikt och gav mig mersmak för yrket. Jag kände mig välkommen och väl omhändertagen av handledare och kollegor. De tog även stor hänsyn till vad vi sommarjobbare tyckte var intressant och roligt, och lät oss utforska det mer.”

Alfred: ”Kommer till insikter och nya vinklar att se på sättet man arbetar på”

En annan handledare var Alfred Wittboldt, förrättningslantmätare på kontoret i Härnösand med huvudansvar för en av kontorets tre sommarjobbare. Han tyckte att det var intressant att få diskutera med sommarjobbarna i och med att de nyligen har studerat ämnen som man arbetar med och att de kom med fräscha synsätt på många saker.

– Det var väldigt roligt! Det är alltid intressant att få förklara sina arbetsuppgifter för någon annan, och bli utmanad med frågor om varför man exempelvis gör på ett visst sätt, säger Alfred Wittboldt.

Positiva till Lantmäteriet som arbetsgivare

På frågan om sommarjobbarna skulle rekommendera Lantmäteriet som arbetsgivare till en vän svarade 100 procent ja. En respondent skriver: ”Spännande uppdrag som är viktigt för nationen, ständigt ny utveckling, bra arbetsvillkor, rimlig lön. Så absolut!”. En annan ”Ja och särskilt Lantmäteriet i Härnösand. Trevliga kollegor och en mycket driven chef som är mån om att alla anställda, såväl ordinarie som sommarjobbare, ska ha det bra och utvecklas.”

Contents of this page may be automatically translated, we take no responsibility for the accuracy of the translation. Feel free to contact our customer support centre if you have any questions.

Read more about our website